5- 8. kolo ligy. Bližší pohľad na zápasy.

28.07.2012 14:33

Ako si Sonici vedú v druhóm ligovom  týždni ? Dobre, alebo zle ? Nuž výkony su mierne koísavé, ale neije to katastrofa, určite sa niektoré dulely mohli odohrať lepšie, no s tým sa už musíme zmieriť, dvihnúť hlavy a bojovať...

5.kolo : Sonics vs. Fuskyboys : 2-2

- ďalší duel, ktorého výsledok mal byť na priaznivejší prenás, no bohužial priebeh ukázal, že súper svoju kožu nedá ľahko, a až dvakrát vyhrával. Sonikom sa našťastie podarilo vždy odpovedať, vždy v presilovkách. Naša mladá nádej Viliam Takács stál pri oboch góloch v podobe nahrávok.

6.kolo : HC Engerau Haie vs. Sonics : 1-3

- Šiete meranie síl v lige malo vyznieť jednoznačne v prospech Sonikov. No rýchly gól z presilovky v 8. minúte Sonikov dostatočne zaskočil. Celý zyšok prvej tretiny mal navrch súper. No po východe zo šatní sa Sonici otriasli a súpera prestrieľali pomerom striel 10:15. Až 45. minúta priniesla očakávaný gól na strane hostí. To už bol impulz, ktorý naklonil misku váh na našu stranu a do 50. minúty nabral zápas diametrálne odlišný priebeh zo stavom 1:3. Potom už len stačilo kontrolovať priebeh a 3 body sa viezli domov.

7. kolo : Sonics vs. HC Deagons Trnava : 2-1

- Zatiaľ posledný zápas nad papierovo lepším súperom a novými posilami na ľade Sonikov by sa dal aj nazvať lámaním chleba, pretože isto tak ako aj my, aj draci si brúsia zuby na prvenstvo v lige. Už 15. minúta dala možnosť domacemu fanúšikovi zakričať si : Góóól.  Uģis Ārgalis rozvlnil sieť po nádhernej prihrávke od Rafael Drosteho. Iba 5. sekún po úvode druhej tretiny draci odpovedali gólom Seoirse McGrawa. Ale 15. minúta jednoducho bola osudovou pre drakov. Pretože presne 15. minút ubehlo kým ruský borec  Mikhail Okolnishnikov rozhodol o konečnom stave 2-1 a mieste na špici tabuľky v 7. lige.

8. kolo : Sonics vs. MHK32 Dispar : 0-0   

- Doterajší priebeh sezóny naznačuje. že slabší súperi nam jednoducho nesedia. To dokazuje aj  zápas proti Dispar. Zvolili sme trocha miernejšiu útočnú taktiku a venovali sa aj obrane, čo nakoniec vyustilo v totálnu porážku v koloke striel a to pomerom až 27 ku 39 v náš neprospech, čo je vzhľadom na náš káder totálne nepredstaviteľné a môžme ďakovať len našej novej brankárskej posile Alexanderovi Fázikovi. Ten zatiaľ z troch zápasov drží 98% úspešnosť zásahov. Naproti tomu treba pokarhať útok, ktorý z 27 striel mal určite aspoň jednu dopraviť do branky. Tak isto aj obrana zaspala na vavrínoch eď súperovi dovlila bzmála takmer 40tku striel na našu bránu. Stýmto výkonom určite niesme spokojný, no ku drastickým zmenám zatiaľ nedôjde, skúsime sa zamerať skôr na taktiku- Aj keď toto zaváhanie nás nestálo ešte prvé miesto v lige, určite nám 2 body budú neskôr chýbať...