Zhrnutie sezóny

07.07.2012 14:45

Tak hneď na úvod si aspoň zhrňme priebeh 43. sezóny vo VII.29 lige, konrétne počíňanie Supersonikov. Cieľom sezóny bolo aj naďalej udržať sa v lige, keďže Sonici v predošlej 42. sezóne bojovali ako nováčikovia len o záchranu, zčoho nakoniec bolo pekné 8. miesto a playoff nám ušlo len o 4 body.

 Sezónu otvoril zápas proti tímu PREZIDENTI, ktorý kvalitatívne náš tím o dosť prevyšoval. Sonici sa ale nedali pred domácim publikom zahanbiť, zčoho nakoniec bola IBA remíza v pomere 1:1. Sonici súpera herne prevýšili no na výhu to nestačilo. Nasledovala krásna séria 7mich zápasov bez prehry, zčoho 6 bolo výherných. Premožiteľov Sonici našli až v 9. kole proti HC Dragons Trnava, kde nás zo sna vytrhol debakel 5:0 na súperovom ľade.Táto facka chalanov nabudila a opäť vytvorili peknú 5zápasovú sériu bez prehry (4. zásy výherné). 15. a 16. kolo prinieslo 2 prehry, obe v pomere 2:3 na vonkajších ľadoch, načo opäť vznikla 5 zápasová šnúra bez prehry, rovnaká ako v predošlom príade. Posledných 7 duelov sa už nenieslo v takom jednoznačnom duchu ako začiatok a stred sezóny, čo sa prejavilo už aj v tabuľke kde Sonici začali zo špice klesať postupne na druhé, tretie až štvrté miesto. Chalani sa ale zomkli a dotiahli sezóny na historicky najlepšie umiestnenie po základnej časti; a to TRETIE miesto. Celkový rating mužstva mal iba stúpajúci charakter a najlepšie bolo miestnenie na 5639 mieste celkového hodnotenia klubov na HA. 

PlayOff nám určilo súpera v podobe tímu STARS, z ktorým sa bilancia zápasov pohybovala v rôznych číslach, prevažne negatívnych. Prvý zápas na domácom ľade priniesol debakel súperovy 5:1. Ďalšie zápasy už dopadli veľmi zle, kde síce prebiehali vyrovnané duely, obe však zo šťastnejším koncom pre rivalov. Ten potreboval dohromady v 2 a 3 dueli až 6 predĺžení aby zdolal Team SuperSonics. Následne nasledovalo vypadnutie až boj LEN o 5. až 8. miesto.

 

Okrem ligy sa Sonici zúčastnili aj turnaja You You, ktorého nevinechali ani jeden ročník. V aktuálnej sezóny Sonici bojujú bohužial už iba o 3 až 4 mieste, kde v semifinálne podľahli tímu Young Boys Veseli vysoko pomerom 10:1.