Priebeh turnaja, víkend tretí.

05.08.2012 22:59

V treťom víkendovom pokračovaní turnaja Sonici nastúpili v dvoch zápasoch proti Tj Mramor Tuhár a HC Kometa Chabařovice.

Obe zápasy sa odohrali na ľade súperov. Obe mali odlišný priebeh ale so šťastným koncom.

Zápas s tímom Tj Mramor Tuhár by si diváco zapametali hlavne vďaka početným vylúčeniam na strane domácich, až 7 krát si totiž ich hra´či posedeli na trestnej lavici.  V prvej tretine sa toho veĺa neudialo. Dalo by sa povedať, že okrem 3 vylúčení, na strane Sonikov jedno, nieje veľmi o čom písať. Druhá tretina zato už mala trocha hokejovejší nádych. Hoci domáci sa nechali až 4 krát vylúčiť, zjavne im nechýbala motivácia, ba dokonca by znej mohli aj rozdávať. No aj ta hokejovosť trvala len 5 minút, keď Mikhail Okolnishnikov dal v 25.minúte na 0:1. Pototom už nasledovalo obliehanie brány tímu Tj Mramor a hoci Sonikom nemožno uprieť snahu, určite mali z týchto núkaných šanci využiť aspoň jednu aby  trocha ukľudnili svoju hru. Práve na toto mohli hostia aj doplatiť, keďže nečakane v 50. minúte Lawrence Cross vyrovnal váhy skórovej tabule a Sonici už mali dôvod báť sa o body. Hoci sa domáci mierne ukľudnili v oblasti vylúčení, predsa sa ešte jedno Sonikom naskytlo...a Francisco Beckman sa práve počas nej dostal do výhodnej pozície pri dorážke a že tomuto borcovi už netreba ukazovať ako sa strieľajú góly. 5. minút pred 12. sonici ukradli domácim 3 body a pripisujú si ďalší skalp.

 

V Nedeľu Sonikov hostili HC Kometa Chabařovice. Sila súpera sa ukazala aj na ľade, ale skôr jeho slabá hra. Sonici domácim korčuliarom naložilii čo sa donich vošlo.  Svedčí o tom aj monštrózny pomer striel. Domáci 5 a sonici až neuveriteľných 60, začo si domáci brankár  Efrem Shunkin zaslúži uznanie, hoci sa jeho úspešnosť zákrokov vyrátala "len" na 86.7%, no tento hráč istotne nieje tým, ktor=emu by bolo možne vyčítať výsledok.

Prvá tretina sa do 10. minúty niesla ešte v pomerne vyrovnanom duchu, Sonici leni zľahka Kométu rozkorčuľovávali. No na začiatku 11. minúty Giacomo Huggel  pravdepodobne už mal tréningu dosť a po úspešnom obsadení súperového pásma a po geniálnej nahrávke spoza brány od Uģis Kraulis už len stačilo poriadne napriahnúť. 1-0. Francisco Beckman sa tiež nenechal zahambiť nechytateľnou bombou v 14. minúte a veľa nechybalo aby v sieti ostala len obhorená diera. 2-0. Fanklub Sonix už dobré pozná Vinca Mersona  a jeho delovú strelu, a onej sa mohol presvečiť aj domáci gólman keď len bezmocne lapal po puku. 3-0.  Aj druhú tretinu otvoril Giacomo Huggel a to hneď v jej 3. minúte zvyšuje na 4-0.  Francisco Beckman  ani teraz nechcel za švajčiarksym spoluhráčom zaostávať a zvíšil po peknej strele na 5-0 v presilovke. Ten istý hráč skóroval v početnej výhode aj o 9. minút neskôr a dovŕšil tak svoj ďalší hetrik. Na Uģis Kraulis sú fanúšikovia Sonikov zvyknutý skôr pre jeho milimetrovo presné prihrávky, ale že vie aj vystreliť ukázal aj dnes. 7-0 pre Sonikov. Za tohoto stavu už hostia strácali motiváciu na akýkoľvek ďalší spicový výkon, čo dokazuje po salve 7 gólov aj gól až v závere, keď v 59. minúte uravil na 8-0 Evgeniy Kapustin.

Sonici si aj z tohoto víkendu berú 6 bodov a bilanciu gólov 10-1, co vedenia, hráčov a hlavne fanúšikov určite veľmi teší.