11. kolo ligy

03.08.2012 00:41

Sonici v 11. kole nastúpili Sonici proti Vincovim Vojakom. Zápas ako z veľkej knihy zhliadlo na domácej pôde takmer 7500 divákov. A že týto dnes nadarmo neplatili. Veď zhliadli až 6 gólov. Ale pekne poporiadku.

Sonici tak ako už tradične v posledných ligových kolách nastúpili v zložení 3.formácií. Jediná zmena prebehla v 2.formácií, kde Brett Whitehead nahradil Remusa Bobaka , ktorému ďakujeme za služby a prajeme úspech v novom tíme. Nová posila sa v prvom zápase vôbec nepredviedla zle. Hodnotenie 4.7 aj keď mierne zaostávalo za priemerom formácie, 16 minút na ľade a 4 strely na úvodný zápas je celkom určite dobré hodnotenie.

Poďme ale k zápasu. Úvod zápasu bol na zaujímavé momenty trocha skromnejší. Koncom 9. minúty sa nechal za faul vylúčiť práve spomínaný Brett Whitehead a 6 ďalších minút sa nič zásadné neudialo. Divákov strhol až gól v 15. minúte, ktorého autorom bol Mikhail Okolnishnikov - 1:0. Zvyšok tretiny sa už len dohrával.

Druhá tretina už bola na zaujímavosti podstatne štedrejšia. Hned po 2. minútach hry prepálil súperovho brankára kanadský kanonier a bývalý reprezentant Vince Merson - 2:0. Ten istý hráč vyslal ďalšiu bombu o 4. minúty neskôr a brankar sa už mohol iba pozerať 3:0. V 32 minúte a 20 sekunde sa nechal vylúčiť hosť Arvis Spundiņš, a veru jeho vylúčenie bolo veľmi krátke. Trvalo len 2 sekundy. Toľko totiž potreboval mladík z dánska Tage Winther aby zvýšil na pohodlných 4:0. Vince Merson ako sa zdá chytil gólovu slinu a totálne zdevastoval morálku brankára hostí, ktorý si po tomto góle vypýtal striedanie. Bombou po prihrávke spoza brány a ďalšou nechytateľnou ranou poslal Sonikov do vedenia 5:0. Posledná zaujímavosť prišla na konci 35. minúty, kedy Francisco Beckman upravil na 6:0 a týmto ukončil góloú smŕšť druhej treitny.

Tretia tretina sa zo strany Sonikov už niesla len v ľahkom tempe, čo ukazuje aj najnižší počet striel v tretine. Aj keď snaha zničiť súpera pretrvávala, hostia už do svojej brány viac gólov nepustili, zápas sa dohral a 3 body na účte sonikov dávajú v nasledujúcom kole šancu na vratenia sa na vrchol.    

na záver ešte v kratkosti tréner: "dnešný zápas sa veľmi pekne vydaril. Hlavne výkon Vinca Mersona ma veľmi potešil, no nesmieme zabúdať na Uģis Kraulisa, ktorý zaslúžene dnes získal cenu prvej hviezdy zápasu. Dúfam, že toto víťazstvo naladilo našich chlapcov na správnu vlnu a zajtrajší zápas o prvenstvo v lige zvladnu v podobnom duchu ako dnes..."

 

 

 

live prenos : https://www.hockeyarena.net/sk/index.php?p=manager_match_live.inc&match_id=882796725